Wat is er allemaal te doen op Ameland

Heb je een dagje uit geboekt naar Ameland of ga je jouw vakantie doorbrengen op Camping Duinoord op ons fraaie eiland? Dan heb je een goede keuze gemaakt, want ons idyllische Waddeneiland heeft veel natuur en cultuur waarvan je volop kunt genieten.

Of je nu Nes, Buren, Hollum of Ballum bezoekt of tijdens een dagje uit lekker over het strand en door de duinen wilt struinen: op Ameland verveel je je geen minuut. Op de camping kun je van alles vinden over de evenementen die er op ons prachtige eiland te beleven zijn.

Daarnaast is het handig om je vooraf online alvast te informeren over onze leukste evenementen, mooiste natuurplekjes en de relaxte sfeer in gezellige plaatsen als Ballum, Nes, Hollum en Buren. Hieronder zetten we de tofste evenementen en gaafste natuurbelevenissen voor een dagje uit op Ameland of voor een vakantie voor je op een rijtje.

Een dagje uit in Nes: vergeet deze evenementen en plekjes niet!

In Nes is meer te doen dan je wellicht in eerste instantie zou denken. Daarom een selectie van de mooiste evenementen. Bij Nes kun je op het strand de Ameland Adventure meemaken: lekker strandzeilen op speciale wagentjes die hoge snelheden kunnen bereiken. Een prima activiteit voor een dagje uit. Na een duidelijke instructie over hoe je het zeilwagentje bestuurt, mag je het zelf proberen. Een super ervaring is gegarandeerd, dus probeert de zeilwagen een keertje uit!

Naast racen over het strand, is een van de leukere evenementen in Nes het leerzame en indrukwekkend mooie Natuurcentrum Ameland. In dit overzichtelijke museum leer je alles over de prachtige natuur op en rond het eiland Ameland. Je vindt er onder meer een groot zeeaquarium, kunt diverse leerzame films en documentaires bekijken en met de lift naar het hoogste puntje gaan voor een adembenemend uitzicht over het eiland.

Ben je dan toch in Nes op een dagje uit, bezoek dan ook eens de Korenmolen De Phenix of ga lekker kiten op het strand. Een dagje of enkele dagen Nes kan niet zonder een bezoek aan het pittoreske dorpje, waar je leuk kunt winkelen en idyllische restaurantjes en terrassen te vinden zijn.

Wat hebben Hollum en Ballum te bieden?

Elke inwoner van ons eiland zal je als toerist naar de prachtige vuurtoren in Hollum sturen, een van de bekendste punten op het eiland. Deze rood-witte vuurtoren biedt een schitterend uitzicht over het eiland en de zee.
Twee fraaie musea die je in Hollum kunt bezoeken zijn Abraham Fock en Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager. In het museum Abraham Fock leer je alles over reddingsboten en de geschiedenis van de Amelandse kustwacht cq. reddingsbrigade. Wat echt gaaf is, is het meelopen met de brigade en paarden naar het strand bij Hollum, waar je een complete show krijgt en ziet hoe er een reddingssloep te water wordt gelaten.

Naast Hollum moet je zeker ook naar Ballum gaan. Ballum heeft een erg gezellig dorpscentrum, met tal van gezellige winkeltjes en eetgelegenheden. Populair is de Amelander Bierbrouwerij bij Ballum, waar je de lekkerste eiland bieren kunt proeven, met heerlijke kaas en snijworst. Skydiven kan ook bij het vliegveld van Ballum, terwijl Nobels Nostalgisch Museum een beeld geeft van het vroegere leven op dit Waddeneiland.

De charme van het dorpje Buren

Ten slotte mag je als bezoeker van Ameland het dorpje Buren niet overslaan. Buren staat niet alleen bekend om zijn gastvrijheid, maar ook om de leuke activiteiten die er in Buren te doen zijn. Zo kun je bij Buren heerlijke boottochten maken en vissen in de Forellenvisvijvers 't Nijlan. En natuurlijk moet je ook een bezoek brengen aan het fraaie Landbouw-Juttersmuseum Swartwoude in Buren.

Beschikbaarheid en prijzen