Lekker de buitenlucht in

Het avontuur roept!

Met zijn gevarieerde landschappen, van uitgestrekte stranden tot glooiende duinen en weelderige bossen, biedt het eiland tal van mogelijkheden voor avontuurlijke en sportieve activiteiten. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen voor jouw nodige portie adrenaline én waarmee je tegelijkertijd de prachtige natuur van Ameland verkent. Ontdek de vele wandel- en fietspaden die over het hele eiland lopen. Of je nu zin hebt in een relaxte tocht door de duinen of een uitdagende mountainbikeroute, Ameland heeft parcours voor alle niveaus.

Wadlopen is ook erg populair, waarbij je te voet de zeebodem verkent tijdens eb. Onder begeleiding van een gids kun je het Waddengebied doorkruisen en alles leren over de bijzondere flora en fauna. Of je nu op het strand bent of door de dorpen, paardrijden maakt je verblijf op Ameland compleet. Verschillende maneges op het eiland bieden mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren ruiters. Ameland is ook een paradijs voor watersportliefhebbers.

Huur een kajak of SUP-board en peddel langs de kustlijn, leer zeilen of surfen in de Noordzee, of geniet van een opwindende rit op een jetski. Voor de echte waaghalzen is parachutespringen boven het eiland een onvergetelijke ervaring. Geniet van het adembenemende uitzicht terwijl je uit het vliegtuig springt. Een andere manier om Ameland van boven te bekijken is zweefvliegen. Ervaar het gevoel van vrijheid en gewichtloosheid terwijl je over het eiland zweeft in een zweefvliegtuig. Mét panoramisch uitzicht op de kustlijn en het omliggende landschap, natuurlijk!

Trotseer de golven

Kitesurfen

Meestal is er op Ameland genoeg wind en zijn de golven groot genoeg om te surfen. Er zijn diverse surfscholen met vakbekwame instructeurs. Leuk om een paar lessen te nemen!

Meer informatie via de VVV

Detailfoto kamperen 3