Naar Ameland

Voor reizigers vanuit België is het handig om te weten dat je gemakkelijk met de auto naar Holwerd rijdt, waar je de veerboot naar Ameland kunt nemen. We raden je aan om vooraf een plaats voor je wagen op de veerboot te reserveren. Eenmaal op Ameland geniet je van het eilandse leven door te wandelen of te fietsen.


Maak je de overtocht naar Ameland met je wagen op de boot? Om van de veerdienst, die verzorgd wordt door Wagenborg www.wpd.nl, gebruik te maken moet je op voorhand een plekje voor je wagen reserveren. Dit kan eenvoudig via de website www.wpd.nl. Je vertrekt vanaf Holwerd en de reis duurt zo'n 45 minuten. Na de ontspannende bootreis rijd je op Strandcamping Duinoord naar je kampeerplek om je kampeerspullen uit te laden.

Omdat Duinoord een autovrij kampeerterrein is, parkeer je je auto best op één van de parkings van de camping (betalend) of op een openbare parking buiten het terrein (gratis). Let op: als je je auto naar het eiland (Ameland) wilt meenemen op de boot, vergeet dan niet om op tijd voor de overtocht te reserveren.

Als je liever te voet of met de fiets komt, dan kan je je wagen op de pier van Holwerd parkeren. Hiervoor is reserveren niet nodig. Neem je je fiets mee op de boot? Reserveer ook daarvoor een plekje via www.wpd.nl of telefonisch via 0900-9238.

Openbaar vervoer

Op Ameland

Er rijden weinig auto's op Ameland. Dat maakt het hier zo zalig rustig. De meeste mensen verplaatsen zich te voet of nemen de fiets. Neem je eigen fiets mee op de veerboot of huur er eentje zodra je op het eiland bent. Ameland heeft een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden die de dorpen, duinen, bossen en stranden met elkaar verbinden. Dit maakt wandelen en fietsen tot de ideale manier om je te vervoeren om zo het eiland op een leuke manier te ontdekken.

Op Ameland is er een goed netwerk van bussen dat de dorpen en bezienswaardigheden verbindt. Het openbaar vervoer biedt een handige manier om rond te reizen als je niet over eigen vervoer beschikt. Taxi's zijn ook beschikbaar op Ameland en bieden een handige manier om je te verplaatsen als dat nodig is.

Bus ameland