Al eens geproefd?

Lokale specialiteiten

Proef van de lokale gerechten en specialiteiten van Ameland, zoals 'Amelander mosterdsoep', 'Amelander suikerbrood', en 'Amelander lamsvlees'. Al onze gerechten zijn gemaakt van verse, lokale ingrediënten en hebben een zeer lekkere en unieke smaak van het eiland! Voor de meest bekende mosterdsoep moet je bij Restaurant StrAnders zijn. Ze hebben ook overheerlijke, verse vis- en streekgerechten. Je vindt het restaurant aan het strand van het stadje Buren.

Struin over de lokale markten op het eiland waar je allerlei verse (streek)producten koopt. Op deze markten proef je vaak lokale lekkernijtjes, zoals o.a. 'Amelander suikerbrood'. Op deze manier ontdek je verschillende smaken en verbreed je culinaire horizon!

Lekker buiten de deur

Restaurants

In het centrum van het stadje Nes vind je Restaurant De Piraat. In dit restaurant is er altijd ambiance! Ze hebben een zeer gevarieerd menu met zowel lokale als internationale gerechten. Iedereen die hier passeert waardeert de kwaliteit van het eten en de vriendelijke service die je krijgt. Proef hier van de lokale specialiteiten. Naast Restaurant De Piraat hebben we ook Restaurant De Zwaan in het hartje van Nes. Hier is het altijd intiem en gezellig dineren. Op en top kwaliteit mét een uitstekende service!

Ontdek dé hotspot in Ballum om te lunchen en dineren. Restaurant Nobel in Ballum heeft een lange geschiedenis en is één van de meest populaire keuzes om te gaan eten. Er is een uitgebreid menu met verschillende gerechten, waaronder verse vis- en vleesgerechten. Er hangt een zeer aangename sfeer, wat het ideale plek maakt te bezoeken met je vrienden, gezin of als koppel.

Voor de mensen die liever aan het strand eten, is er Beachclub The Sunset. Die bevindt zich op het strand van Hollum en geeft je een subliem uitzicht op de Noordzee. Ze staan bekend om hun vriendelijke sfeer en heerlijke gerechten, waaronder verse vis, salades en sandwiches. Een must see tijdens je verblijf op Ameland.