Ontdek Ameland

Op de fiets!

Wanneer je op Strandcamping Duinoord logeert, is het natuurlijk zalig om ook de rest van het eiland te verkennen. En dat doe je het best met de fiets!

Tijdens het fietsen passeer je langs de meest prachtige delen van het eiland. Misschien neem je wel je eigen fiets mee naar Ameland. Voor de mensen die zelf geen fiets meenemen, zijn er genoeg mogelijkheden om een fiets te huren bij één van onze verhuurpunten op onze strandcamping.

Er zijn heel wat prachtige fietsroutes die je kan volgen langs de Waddenzeedijk, maar je kan ook de duinen of het bos induiken. Je kan met de fiets ook naar één van de meest schilderachtige stadjes in Ameland gaan. Vergeet ook zeker niet om even langs de vuurtoren te passeren, of langs het prachtige natuurgebied 't Oerd. Tijdens je fietsroute kom je de meest adembenemende plaatsen tegen met een waanzinnig uitzicht. Er zijn ook meerdere tussenstops, zoals terrasjes, waar je even kan pauzeren en iets kan drinken.

Ruim aanbod

Fietsverhuurders

Een fiets huren op Ameland kan je makkelijk doen bij één van de 3 locaties van fietsverhuur Kiewiet. Er bevindt zich één in het centrum van het stadje Nes, één op de Veerdam en één op onze eigen camping. Het is dus zeer makkelijk om een fiets te huren voor jouw verblijf op onze strandcamping. Fietsverhuur Kiewiet heeft een ruim aanbod aan fietsen, zoals tandems, bakfietsen, mountainbikes, kinderfietsjes, elektrische fietsen, fietsen met of zonder versnellingen, ... Daarnaast hebben ze ook een eigen bagageservice om jouw spullen naar het vakantieverblijf te brengen na je aankomst met de boot. En voor groepen is dit zelfs gratis!

Een tweede mogelijkheid om een fiets te huren is bij fietsverhuur Nobel. Fietsverhuur Nobel heeft vestigingen in Nes, Ballum en Hollum. Naast die 3 vestigingen, hebben ze ook nog eens twee servicepunten in Buren. In welk dorp je ook bent, je kan overal terecht voor hun goede service. Ook fietsverhuur Nobel heeft een eigen bagageservice. En voor groepen brengen ze de fietsen ook naar de boot bij jullie aankomst. Ze hebben een ruim aanbod aan kinderfietsjes, mountainbikes, bakfietsen, tandems, elektrische fietsen en nog veel meer. Maar ook accessoires zoals fietstassen, kinderzitjes, honden- en kinderkarretjes huur je hier gemakkelijk.

De derde en laatste mogelijkheid is die van fietsverhuur Metz. Je kan via de website van fietsverhuur Metz Ameland eenvoudig je fiets(en) huren. Alle modellen huur je zo lang je maar wilt. Ook hier hebben ze kinderzitjes, hondenkarren en meer. Ze zijn gevestigd op de Strandweg in het stadje Buren. De mensen van onze camping bezorgen je hier met plezier meer informatie over.