Het dorpje

Hollum

Hollum, gelegen aan de westkant van Ameland, is een charmant en sfeervol dorp, bekend om zijn historische karakter, pittoreske straatjes en rijke maritieme geschiedenis. Het dorp ademt de unieke sfeer en charme van Ameland uit en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de rijke geschiedenis, prachtige architectuur en warme gastvrijheid van het eiland. Hier komen verleden en heden samen, waardoor je een onvergetelijke ervaring beleeft tijdens je verblijf op Ameland.

De iconische vuurtoren van Hollum is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Ameland. Met zijn imposante hoogte biedt de vuurtoren niet alleen een spectaculair uitzicht op het omliggende landschap, maar vertelt hij ook het verhaal van de maritieme geschiedenis van het eiland. Hollum herbergt ook verschillende interessante musea en kunstgalerijen waar je meer te weten komt over de geschiedenis en cultuur van Ameland. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager en krijg inzicht in het eilandleven door de eeuwen heen.

Wandel door de smalle straatjes van Hollum en bewonder de goed bewaarde historische gebouwen. Veel van deze panden dateren uit de 17e en 18e eeuw en dragen bij aan de authentieke sfeer van het dorp! Hollum biedt ook een scala aan eetgelegenheden waar je kunt genieten van lokale gerechten en specialiteiten. Of je nu zin hebt in verse vis, authentieke Friese gerechten of gewoon een koffietje, er zijn tal van opties om uit te kiezen.

Naast de historische en culturele attracties heeft Hollum ook toegang tot prachtige stranden en de ruige Noordzee. Maak een ontspannen strandwandeling of geniet van de betoverende zonsondergang over de zee!