Ontdek ongerept Ameland

Veelzijdige natuur

Ameland mag dan klein zijn, de natuur is er zeer divers! Duinen, landerijen, bossen, brede stranden en het Wad... Ameland heeft een schat aan ongerepte natuur. Met meer dan 90 kilometer aan fietspaden is het de perfecte plek om heerlijk te fietsen. Kijk niet vreemd op als Amelanders je onderweg vriendelijk begroeten. Dit is de oprechte gastvrijheid van de inwoners!

Maak een heerlijke wandeling door het nabijgelegen bos! Vanaf de camping wandel je zo het bos in. Bij de ingang van het bos vind je verschillende wandelroutes.

Unieke natuur

De Waddenzee

Het tijdsverschil tussen eb en vloed in de Waddenzee is op Ameland heel goed te zien. Het landschap verandert voortdurend door de getijden. De Waddenzee is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Bijzonder mooie trekvogels strijken hier namelijk neer tijdens hun migraties.

Beklim de duintop de Oerdblinkert, het hoogste punt van Ameland, in het duingebied aan de westkant. Vanaf de top geniet je van een prachtig uitzicht over de duinen, de Noordzee en het Wad!