Ben je graag actief?


Ontdek het gevarieerde landschap van Ameland, van uitgestrekte stranden tot heuvelachtige duinen en dichte bossen. En beleef er talloze avonturen en sportieve activiteiten. Hier zijn enkele tips om je adrenaline te laten stromen en het prachtige landschap van Ameland te verkennen. Maak gebruik van de vele wandel- en fietspaden die het eiland rijk is. Of je nu liever relaxed wandelt door de duinen of een uitdagende mountainbiketocht maakt, Ameland heeft routes voor alle niveaus.

Een must-do is wadlopen, waarbij je bij eb te voet de zeebodem verkent. Onder leiding van een gids doorkruis je het wad en leer je boeiende feiten over de unieke flora en fauna van deze regio. Maak je verblijf op Ameland compleet met een ontspannen paardrijtocht langs het strand of door de idyllische dorpjes. Op het eiland vind je verschillende maneges met een ruim aanbod voor zowel beginnende als ervaren ruiters. Ameland is niet voor niets een waar paradijs voor watersportfanaten.

Huur een kajak of SUP board en peddel langs de kustlijn, leer zeilen of surfen op de Noordzee, of geniet van een opwindende rit op een jetski. Voor de echte durvers is een parachutesprong boven het eiland een onvergetelijke ervaring. Een andere manier om Ameland van bovenaf te bewonderen is door te zweefvliegen. Ervaar het gevoel van vrijheid terwijl je in een zweefvliegtuig over het eiland zweeft.

Action op het water

Kitesurfen

Op Ameland is er meestal genoeg wind en zijn de golven groot genoeg om te surfen. Er zijn verschillende surfscholen met ervaren instructeurs. Als je altijd al hebt willen surfen, mis deze activiteit op Ameland dan niet!

Meer informatie bij het toeristisch infopunt
Surfen auf Ameland