Veel te doen en te beleven op Ameland

Ameland staat niet alleen bekend om haar prachtige natuur, maar ook om de gezellige jaarlijkse evenementen die gedurende het hele jaar plaatsvinden.

Neem bijvoorbeeld het RĂ´ggefeest in juli. Dit culturele festival viert het oogstseizoen met traditionele muziek, dans en ambachtelijke producten. Het is een gelegenheid om de rijke agrarische geschiedenis van Ameland te ontdekken en lokale gerechten te proeven. Een ander populair evenement in juli is het Amelands Rondje. Hier loop je als deelnemer verschillende routes terwijl je geniet van het prachtige landschap van het eiland.

De Horizontoer vindt plaats in augustus. Dit unieke festival brengt traditionele zeilschepen naar de havens van Ameland. Het combineert muziek, theater en kunst aan boord van de schepen en op het eiland. Iets later in het jaar, in november, kan je deelnemen aan een speciale avondwandeling, de Fjoertoer. Geniet van prachtig verlichte paden en artistieke lichtinstallaties die de natuurlijke schoonheid van Ameland benadrukken.

Ook in december zijn er steevast evenementen. Nes on Fire is een sfeervol evenement waarbij het dorp Nes prachtig wordt verlicht en bezoekers genieten van vuurwerk, muziek en gezelligheid. En vergeet zeker niet de nieuwjaarsduik. Begin het nieuwe jaar fris door deel te nemen aan de traditionele nieuwjaarsduik in de Noordzee.

Extra tips specifiek voor 2024