Een unieke ervaring

Ameland heeft een rijke en fascinerende kunst, cultuur en geschiedenis waardoor het eiland een unieke charme krijgt. Het cultuurhistorisch museum Sorgdrager in Hollum geeft een interessant inzicht in de geschiedenis van Ameland en toont tentoonstellingen over zeevaart, reddingswerk en de ontwikkeling van het eilandleven door de tijd heen.

In Ballum vind je het Nobels Nostalgisch Museum, gevestigd in een historische commandeurswoning. Hier ontdek je een prachtige collectie kunst, meubels en voorwerpen die een levendig beeld geven van het leven van de eilandbewoners door de geschiedenis heen.

Kunstgalerijen & vuurtoren

Ameland heeft ook verschillende kunstgalerieën waar lokale en nationale kunstenaars hun werk tentoonstellen. Deze galerieën bieden een breed scala aan kunstuitingen, van schilderijen tot beeldhouwwerken en keramiek. De beroemde vuurtoren van Ameland is een belangrijk symbool van het eiland en biedt een panoramisch uitzicht over de omgeving. Het historische bouwwerk is nog steeds in gebruik en het beklimmen van de toren is zeker de moeite waard. Al is het maar voor het spectaculaire uitzicht.

Umgebung leuchtturm

Eigen eilandmuziek

Wist je dat Ameland zijn eigen traditionele eilandmuziek heeft? Vaak wordt deze muziek begeleid door het karakteristieke geluid van de accordeon (harmonica). Deze muziek speelt nog steeds een rol op lokale festivals en bijeenkomsten. Een traditie waar je deze muziek kan horen, is het Rôggefeest. Met dit traditionele feest wordt in juli de oogsttijd van rogge gevierd, een belangrijk gewas dat vroeger op het eiland werd verbouwd. Het Rôggefeest brengt eilandbewoners en bezoekers samen voor een feestelijke en culturele ervaring!

Sonnenuntergang