Ontdek het prachtige Ameland

Ameland mag dan wel een klein eiland zijn, maar de natuurlijke diversiteit is indrukwekkend! Duinen, velden, bossen, uitgestrekte stranden en de Waddenzee - Ameland herbergt een overvloed aan ongerepte natuur. Met meer dan 90 kilometer aan fietspaden over het hele eiland is Ameland de ideale plek om te genieten van een fiets- of mountainbike-rit.

Wees niet verbaasd als de lokale bevolking je vriendelijk begroet - dat is de warme gastvrijheid van de eilandbewoners. Vanaf de camping heb je direct toegang tot het bos, waar prachtige wandelingen vertrekken. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes te vinden bij de ingang van het bos.

Heerlijk fietsen op het eiland

Ruim 100 km fietspaden

Ontdek de diversiteit van het eiland terwijl je het verkent per fiets. Verwacht je aan goed aangelegde fietspaden. En van dorp naar dorp fietsen is een uitstekende manier van vervoer. Hierbij waait de frisse zeelucht je heerlijk in het gezicht. Of als je geluk hebt: in de rug! Huur een fiets (INSERT BE URL) en verken het eiland langs de duinen.

Radfahren ameland

Wandelschoenen meenemen

Een mooie wandeling maken

Wat dacht je van een ontspannende strandwandeling? Of het nu een zachte zomeravond is om te bekomen van de dag of bij een avondbries om een frisse neus te halen. Er zijn talloze wandelmogelijkheden op Ameland. Stippel je eigen route uit door de duinen, bossen of dorpen of vraag het plaatselijke infopunt voor toerisme (INSERT BE URL) naar de perfecte route die bij jou past.

Wandern ameland

ONGEVEER 7 KILOMETER (HEEN EN TERUG)

Wandelroute: duin- en strandavontuur

Deze schilderachtige wandelroute start bij Strandcamping Duinoord en neemt je mee op een betoverende ontdekkingsreis door de duinen en langs het prachtige Noordzeestrand. Geniet van het geluid van de golven, voel de wind op je gezicht en ervaar de natuurlijke schoonheid van Ameland. Volg het pad dat langs de duinen naar het strand leidt. Als je het strand bereikt, sla je linksaf en loop je langs het water.

Na ongeveer 2 kilometer bereik je het karakteristieke paardenreddinghuis. Hier kan je even pauzeren, de omgeving bewonderen en misschien zelfs een paar van Ameland's beroemde paarden in actie zien. Vervolg je wandeling langs het strand, waar je de mogelijkheid hebt om schelpen en andere zee-artefacten te verzamelen. Bij het keerpunt van je wandeling keer je om en volg je hetzelfde pad terug naar Strandcamping Duinoord.

Terug op de camping is het tijd voor wat ontspanning. Rustig met je tenen in het zand, een kleine picknick of gewoon even genieten van de rust en stilte van de duinen. Deze wandelroute biedt een prachtige gelegenheid om de natuur van Ameland te ervaren, van de duinen tot aan de branding van de zee.

Unieke natuur

De waddenzee

Het tijdsverschil tussen eb en vloed in de Waddenzee merk je goed op Ameland. Dit omdat het landschap voortdurend verandert en de getijden volgt. De Waddenzee is niet alleen een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars, maar ook een belangrijk leefgebied voor trekvogels die hier tijdens hun trektochten stoppen.

Het hoogste natuurlijke punt op Ameland is de duintop Oerdblinkert, gelegen in het duingebied aan de westkant van het eiland. Vanaf de Oerdblinkert heb je een adembenemend uitzicht over het omringende landschap, de duinen, de Noordzee en de Waddenzee.

Waddenzee duinoord