Zon, strand & zee

Op Ameland vind je uitgestrekte en prachtige stranden die zich over 27 kilometer langs de Noordzeekust uitstrekken. De stranden zijn goed onderhouden en proper en bieden tal van activiteiten - niet alleen in de zomer.

Hier kan je wandelen, van de zon genieten, zandkastelen bouwen, beachvolleyballen, vliegeren of gewoon genieten van het uitzicht over de Noordzee. Natuurlijk is een duik in het verfrissende water een must!

Op sommige stukken strand zijn er ook strandwachten die informatie geven over de maritieme wereld en de regionale flora en fauna - een echt paradijs voor natuurliefhebbers.

Plons in het water

De Noordzee

De Noordzee omringt de noordkant van Ameland. Het water is verfrissend en helder en biedt talloze recreatiemogelijkheden zoals zwemmen, surfen en zeilen. Hoewel het soms wat fris kan zijn, vinden veel mensen de zee aangenaam om in te zwemmen, zeker tijdens de warmere zomermaanden. De Noordzee speelt ook een essentiële rol in het ecosysteem van het eiland en draagt bij aan de biodiversiteit.

Strand paar dünen

En als het water verdwijnt?

Ga wadlopen

De zuidkant van Ameland ligt aan de Waddenzee, een uniek getijdengebied dat gekend is voor zijn wadden en rijke biodiversiteit. Bij eb drogen grote delen van de Waddenzee op, waardoor je kan wadlopen en de bijzondere natuur kan ontdekken. Wadlopen is een populaire activiteit op Ameland, waarbij excursies met een gids worden georganiseerd om je veilig de Waddenzee te laten verkennen.

Wattwanderung ameland