Even lekker uitwaaien

Wandelen & fietsen

Ameland heeft maar liefst 100 kilometer aan fietspaden! Huur een fiets en verken het eiland via deze goed onderhouden wegen, langs pittoreske dorpjes of er gewoon dwars doorheen. Fietsen is een zalige manier om je over het eiland te verplaatsen. Dankzij de gevarieerde vegetatie geniet je van een afwisselend landschap terwijl je op die pedalen trapt.

Maar ook voor prachtige strandwandelingen zit je hier goed. Ameland biedt diverse wandelroutes door duinen, bossen of dorpjes! Stel zelf je ideale route samen.

In ons toeristenkantoor vind je een uitgebreide selectie aan wandel- en fietsroutes. Er zit zeker iets tussen dat bij jou past!

Lengte: Ongeveer 7 kilometer (heen en terug)

Wandelroute: Duin- en Strandavontuur

Zin in avontuur? Duik dan in deze schilderachtige wandelroute die start bij Strandcamping Duinoord en je meeneemt op een betoverende verkenningstocht door de duinen en langs het prachtige Noordzeestrand. Luister naar het geruis van de golven, voel de zeebries op je gezicht en ervaar de ongerepte schoonheid van Ameland. Begin je tocht bij Strandcamping Duinoord en volg het kronkelende pad langs de duinen richting het strand. Eens je het strand bereikt, sla je linksaf en wandel je langs de waterkant. Adem de zuivere zeelucht in terwijl je geniet van het weidse uitzicht over de zee.

Na zo'n 2 kilometer kom je aan bij het karakteristieke paardenreddingsboothuisje. Neem even de tijd om te relaxen, de omgeving te bewonderen en wie weet spot je wel enkele van de beroemde Amelandse paarden in actie. Vervolg je wandeling langs het strand en grijp de kans om schelpen en andere schatten van de zee te verzamelen. Wanneer je halverwege bent, keer je om en volg je dezelfde weg terug naar Strandcamping Duinoord. Je zal versteld staan van hoe het uitzicht en de sfeer veranderen wanneer je in de tegenovergestelde richting wandelt.

Eenmaal terug op de camping kan je heerlijk ontspannen en nagenieten van je avontuurlijke wandeling. Misschien is het tijd om je tenen in het zand te steken, een gezellige picknick te houden of simpelweg te genieten van de rust en sereniteit van de duinen. Deze wandelroute biedt een schitterende gelegenheid om de natuurlijke pracht van Ameland te ervaren, van de majestueuze duinen tot aan de frisse branding van de zee. Het is de perfecte manier om je dag te beginnen of af te sluiten, en het geeft je de kans om helemaal één te worden met het landschap van dit betoverende eiland.