Regionale specialiteiten


Probeer de lokale gerechten en specialiteiten van Ameland, zoals 'Amelandse mosterdsoep', 'Amelands suikerbrood' en 'Amelands lamsvlees'. Deze gerechten worden vaak bereid met verse, lokale ingrediënten en bieden een unieke smaak van het eiland!

Bij Restaurant StrAnders geniet je van de beroemde mosterdsoep, maar ook van verschillende verse visgerechten en andere lokale specialiteiten. Het restaurant bevindt zich direct aan het strand in Buren.

Bezoek de plaatselijke eilandmarkten waar je verse producten en regionale specialiteiten kan kopen. Hier krijg je vaak de kans om lokale delicatessen en andere zoete lekkernijen te proeven. Sommige markten bieden proeverijen aan, zodat je lokale specialiteiten kan uitproberen voordat je beslist om te kopen.

Onze tips

Gezellige restaurants

In het centrum van Nes vind je Restaurant Nes Café. Dit restaurant biedt een gezellige sfeer en een gevarieerd menu - een combinatie van een gezellig café en een sfeervol restaurant. Gasten waarderen de kwaliteit van het eten en de vriendelijke sfeer. Probeer zeker de lokale specialiteiten en geniet van de gastvrijheid van het personeel. Ook in het hart van Nes bevindt zich het Restaurant De Klimop. Hier geniet je van een authentieke sfeer; en het restaurant is gevestigd in een commandeurshuisje uit 1733.

In Ballum raden we je het traditionele Restaurant Nobel aan te bezoeken. Een populaire keuze voor zowel lunch als diner. Het uitgebreide menu biedt een verscheidenheid aan gerechten, waaronder verse vis- en vleesgerechten. Het restaurant creëert een aangename sfeer en is ideaal voor gezinnen, koppels en groepen.

Strandpaviljoen Sjoerd in Hollum is een populair restaurant op het strand en biedt een schilderachtig uitzicht op de Noordzee. De strandclub staat bekend om zijn vriendelijke sfeer en heerlijke gerechten. Een ander mooie eet- en drinkgelegenheid in Hollum is De Griffel.