Jaarlijkse evenementen

Wat valt er te doen in Ameland

Ameland is niet alleen bekend om zijn natuurlijke schoonheid, maar ook om zijn levendige jaarlijkse evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Bijvoorbeeld het RĂ´ggefeest (juli). Dit culturele festival viert de oogsttijd met traditionele muziek, dans en ambachtelijke activiteiten. De uitgelezen kans om de rijke agrarische geschiedenis van Ameland te ontdekken en te genieten van authentieke, lokale gerechten. Een ander populair event in juli is het Amelands Rondje. Dit is een hardloopevenement waar deelnemers verschillende afstanden lopen en tegelijkertijd genieten van het prachtige landschap van het eiland.

In augustus vind de Horizontoer plaats. Een uniek festival waarbij een vloot traditionele zeilschepen aanmeert in de havens van Ameland. Dit evenement combineert muziek, theater en kunst aan boord van de schepen en op het eiland. Wat later in het jaar, in november, vindt er en bijzondere avondwandeling plaats, de Fjoertoer. De deelnemers genieten van prachtig verlichte paden en artistieke lichtinstallaties die de natuurlijke schoonheid van Ameland benadrukken.

Richting oud en nieuw (december) is er ook veel leuks te doen op Ameland. Bij het Hollumer Juttersfeest eren we de oude techniek van strandjutten. Er zijn demonstraties, tentoonstellingen en activiteiten voor het hele gezin. Een sfeervol evenement waarbij het dorp Nes prachtig verlicht wordt en bezoekers genieten van vuurwerk, muziek en gezelligheid met Nes on Fire. En natuurlijk de niet te missen Nieuwjaarsduik. Begin het nieuwe jaar fris en doe mee met de traditionele Nieuwjaarsduik in de Noordzee!