Kom tot rust

Op het strand

Geniet van Ameland's uitgestrekte en prachtige stranden. Met een lengte van ongeveer 27 kilometer langs de Noordzeekust is plezier gegarandeerd. De stranden worden netjes onderhouden en goed schoongemaakt. Er zijn talloze activiteiten die worden aangeboden, zowel tijdens de zomer als tijdens de andere seizoenen. Aan plezier is er geen gebrek!

Je kan een heerlijke wandeling maken langs de prachtige natuur, genieten van het zonnetje, beachvolleybal spelen met je vrienden, vliegeren, of gewoon op het gemakje genieten van het uitzicht op de zee. Voor de natuurliefhebbers zijn er op sommige delen van het strand enkele posten opgezet die je informatie geven over het maritieme leven en de flora en fauna van het gebied.

Er is soms best veel wind op Ameland. Daar staan we zo'n beetje om bekend. Dit maakt het een uitstekende plek om te windsurfen! Of je nu een beginner bent of een ervaren windsurfer? Hier geniet jij van de wind en de golven. Ben je zot van paarden? Dan ben je op Ameland aan het goede adres! Laat je dromen uitkomen op het prachtige strand van Ameland, want op bepaalde tijdstippen is het toegestaan om te paardrijden op het strand. Bezoek gerust onze maneges op het eiland die deze paardenritjes aanbieden. Dat is echt op en top genieten van een ontspannen ritje langs de kustlijn!

Omringd door water

De zee

De Noordzee omringt Ameland aan de noordkant van het eiland. Het water van de Noordzee is verfrissend, helder en biedt volop gelegenheid voor recreatieve activiteiten zoals zwemmen, surfen en zeilen. Het kan soms een beetje koud zijn, maar veel mensen vinden het nog steeds aangenaam om te zwemmen. Vooral in de warmere zomermaanden. De zee is ook een belangrijke bron van biodiversiteit en speelt een cruciale rol in het ecosysteem van het eiland.

Aan de zuidkant van Ameland vind je de Waddenzee. Een uniek getijdengebied dat bekend staat om zijn slik- en zandplaten en rijke biodiversiteit. Bij eb vallen grote delen van de Waddenzee droog, waardoor het mogelijk is om te wadlopen en te genieten van de bijzondere natuur. Dit is een populaire activiteit op Ameland, waarbij begeleide wadlooptochten worden georganiseerd om bezoekers veilig het Waddengebied te laten ontdekken.